ההשלכות והדברים שיש לקחת בחשבון לגבי השתתפות איידולים בדרמות ביאל.
תרגום הכתבה – אדוה
לאחרונה, דרום קוריאה הפיקה הרבה דרמות BL. מכיוון שלא כולם מסכימים בקלות לשחק תפקידים קוויריים בדרמות, חברות הפקה רבות פנו לתעשיית הקייפופ. לא שהאיידולים מסכימים בקלות רבה יותר לשחק בדרמות BL, אבל רבים מוכנים לנסות זאת מסיבות שונות.
זו הסיבה שרוב הדרמות הקוריאניות BL כוללות איידולים בצוות השחקנים. אבל אם זה נראה כמו שילוב מושלם ו-win-win עבור הסוכנויות והחברות, המציאות הרבה יותר מסובכת מזה. לא הכל רע, אבל לפעמים גם לא הכל טוב.
גם אם דרום קוריאה מנסה להיפתח לגיוון, כמו קהילות קוויריות, בסך הכל בקוריאה יש מנטליות שמרנית גדולה בנוגע להומוסקסואליות וזהויות מגדריות על פי המחקר של ה-OECD בשם "Society in a Glance 2019", שהפנה זרקור על קהילת הלהט"ב.
בגלל זה, שוק ה-BL מנסה לצמוח מבלי להיות שנוי מדי במחלוקת, ובחירה באיידולים כשחקנים לדרמות של BL היא דרך לגרום ליותר אנשים לקבל את הרעיון של ייצוג קווירי. כי מעריצים רבים יהיו מוכנים להתעניין בתוכנית כי גם האיידולים האהובים עליהם מככבים בה. גם אם זו הציפייה, זה לא תמיד כל כך קל.
עכשיו בואו נסתכל על כמה השלכות על איידולים שמככבים בדרמות BL.
1. הגדלת בסיס המעריצים.
שותפים לדירה בפאונגדוק 304
ברוב דרמות הביאל שיצאו לאחרונה, האיידולים שהיו חלק מהקאסט לא היו בהכרח הפופולריים ביותר, ויש לכך סיבה. אם הכללת איידולים עוזרת להפוך את הדרמות של BL לפופולריות יותר, היא גם עוזרת לאיידולים להצמיח קהל מעריצים גדול יותר.
כמובן שחלק מהקהל יהיו מעריצי האיידול, אבל חלק אחר יהיו צרכנים קבועים של דרמות BL, ואם הם ייהנו מהאיידול שמככב בדרמה, זה עשוי לעזור לו או ללהקה להשיג יותר מעריצים כתוצאה מכך.
כמו כן, קידום מחוץ למופעי קייפופ יכול לעזור להביא יותר מעריצים, מכיוון שהיעד לשוק יהיה שונה מזה שלהקות ואיידולים מכוונות אליו בדרך כלל. לכן איידולים שנאבקים לבנות בסיס מעריצים גדול מסכימים לעתים קרובות לככב בדרמות ביאל. זה לא אומר שהם לא נהנים לשחק בהן, אבל זה אחד המניעים האפשריים להשתתפותם.
2. האוסט שעוזר לאמן.
לפני היותם שחקנים, האיידולים הם אמנים מוזיקליים. אז גם אם הם הופכים פופולריים בגלל המשחק שלהם, הם תמיד מעדיפים לקבל שבחים על הכישורים המוזיקליים שלהם.
במבט לאחור על הביאל הקוריאני, אוסטים רבים מהדרמות היו שירים ששרו האיידולים שמככבים בדרמה. זו גם דרך לקדם את עצמם כאמנים מוזיקליים בדרך אחרת.
אחת הדוגמאות הטובות ביותר למצב זה היא הדרמה המנגינה שלך בלבי בכיכובם של יי סאנג Lee Sang מ- IMFACT וקאנג אין סו Kang In Soo מ-MY NAME.
הדרמה הזו סובבת סביב מוזיקה ושני השחקנים הראשיים היו איידולים, אז שניהם היו חלק מה-OST, כך הם יכלו לקדם את כישורי השירה שלהם יחד עם כישורי המשחק שלהם. OST היא דרך נוספת למשוך סוג אחר של צרכנים.
3. ייצוג של מיעוטים
איידולים שמסכימים לככב בדרמות של BL למעשה לוקחים סיכון גדול. בהתחשב בכך שקוריאה עדיין קצת שמרנית בנושא, לככב בדרמה של BL זה לא דבר קליל. לעתים קרובות, כשהם מופיעים בדרמה BL פעם אחת, איידולים נשארים קשורים אליה במשך זמן רב, כל עוד אנשים ממשיכים לצפות בדרמה.
אבל כמה איידולים מוכנים לקחת את הסיכון להיות משויכים לקטגוריה, לקבל גינויים שלא בהכרח מייצגים אותם? הסיבה פשוטה, הם מכירים במיעוטים ובוחרים לפעול לפי אמונתם.
יש איידולים שמחליטים לככב ב-BL כדי להראות שהם תומכים באופן מלא בקהילות LGBTQIA+ והם בוחרים לעזור לייצוג שלהם. גם אם דרמות ביאל רחוקות מהמציאות, מכיוון שזהו תוכן בדיוני, עצם הנכונות לעמוד למען המטרה ולעזור להפוך אותה לחלק מהנורמות בקוריאה זה מהלך גדול, במיוחד עבור אלה שהם מעריצים וחלק מהקהילה.
זה היה המקרה של ג'ון Jun מלהקת A.C.E. הלהקה עשתה בעבר OST לדרמת הביאל מועצת התלמידים של תיכון סביט, ולאחר זמן לא רב, אחד
הממברים כיכב בדרמה הגוונים שלך.
הוא התוודה בראיון על הדרמה שהוא היה מאוד פתוח לגבי הנושא, ובוודאי שאין שום דבר רע באנשים שהם חלק מהקהילה. ולאחרונה, הולנד, איידול שהוא חלק מקהילת LGBTQIA+, כיכב גם בדרמה אוקיינוס כמוני, שהמעריצים מצאו אותה מאוד מחממת את הלב ושיפור אמיתי בייצוג הקהילה.
4. שנאה ותגובות הומופוביות
דבר אחד שצריך לקחת בחשבון הוא שדרמות BL הן סיפורים בדיוניים, התפקידים שממלאים השחקנים לא מגדירים מי הם, ובכל זאת יש אנשים שנוטים לקשר בין השניים.
גם אם איידולים מוכנים לקחת צעד קדימה, לחלק מהאנשים יש תגובות איומות על זה. לדוגמה, הממבר לשעבר הור היון ג'ון – Heo Hyun Jun, מלהקת THE BOYZ, ששיחק בעומס צבעים, זכה לשנאה רבה על ששיחק בדרמה BL, והשנאה שספג נעשתה כל כך גסה שהוא נאלץ לקחת צעד אחורה, ולא השתתף בעונה השנייה של הדרמה.
באחד הסרטונים מאחורי הקלעים, האיידול אמנם סיפר שנהנה לשחק בדרמה וישמח להתאחד עם השחקן השותף שלו לפרויקט נוסף, אבל בגלל תגובות השנאה והתגובות ההומפוביות שקיבל, הוא נאלץ לוותר על הרעיון הזה.
עצוב לדעת שיש אנשים שמוכנים ללכת כל כך רחוק כדי שהאיידולים שלהם לא ייקשרו לייצוגים קווירים. אבל למרבה המזל, זה לא תמיד ככה, מעריצים רבים נמצאים כאן כדי לגבות את האמנים שלהם ולעודד אותם לנסות דברים חדשים.
5. הסיכון ללכת נגד החלטה
משחק בדרמת ביאל אינו דבר קל, במיוחד עבור איידולים, שכן הוא יכול לפאר או להרוס את התדמית שלהם במהירות (כפי שהוסבר קודם). אבל כמה איידולים עדיין מוכנים לקחת סיכונים, כי הם רוצים לחוות דברים חדשים ובגלל שהם מאמינים שזה יכול לעשות להם טוב, עבור הקריירה שלהם, או לפעמים כי הם רוצים לתמוך במטרה.
אבל מאחורי כל איידול, יש סוכנות שמנהלת אותו. וגם אם הם מוכנים לעתים קרובות לקחת סיכונים, הסוכנויות קצת יותר נרתעות. סוכנויות צריכות לשקול את ההזדמנות, ואם היא באמת תועיל לאיידול או לא, עליהן לשקול גם תקציב, וכיצד לוח הזמנים החדש של ממבר יכול להשפיע על הלהקה שלו.
לכן, סוכנויות לא מסכימות בקלות לכך שאיידול שלהן ישחק בדרמת ביאל. אבל מדי פעם, איידולים מצליחים לשכנע את הסוכנויות שלהם. זה המקרה עם פאק ג'ה צ'אן – Park Jae Chan מלהקת DKZ. הוא שיחק את התפקיד הראשי בדרמת הביאל טעות סמנטית.
בריאיון, הוא חשף שהסוכנות שלו קצת נרתעה מכך שהוא מככב בדרמה. אבל ככל שהסוכנות התנגדה לרעיון, כך הוא רצה לעשות את זה יותר, כי הוא נאחז באמונתו שזה יצליח עבורו, וזה קרה. לפעמים, ההצלחה מתחילה באמונה בקונספט של להצליח.
ואכן, פאק ג'ה צ'אן ופאק סו האם זכו בפרס הפופולריות על הדרמה, בטקס פרסי הדרקון הכחול. וזו פעם ראשונה ששחקנים בדרמת ביאל זוכים בפרס כזה.
אדוה היקרה, תודה רבה לך על תרגום הכתבה המעניינת. שמתי לב לכך שהיחס להומוסקסואליות מוצג באופן שונה בדרמות הביאל ובדרמות הרגילות. בדרך כלל בדרמות הרגילות, מוצגת המורכבות החברתית והתנגדות ההורים ובדרמות ביאל שבהן צפיתי, פחות התייחסו לכך.
וואווו איזה כיף ליראות את כל האהבה שיש בעולם(ציני) אבל באמת אני מקווה שהיה טוב אדווה תודה לך על הכול❤️🩹
הכתבה ללא ספק ריתקה אותי.
אני אישית לא אוהבת את כל סגנון הלהטבים. אני לא אשקר, זה דוחה אותי, זה נותן לי סיבה לבכות.
מצד שני אף פעם ולעולם לא אפגע באף אחד בפנים על זה שהוא להטבי.
אני לא באה לפתוח מריבה והתכתשות ולכן אכתוב בסגנון זהיר, אני בהחלט לא אוהבת שהאיידולים שלי משחקים בדרמות ביאל, במיוחד כשההוא מדה בויז שיחק, זה הרגיש לי רע כי אני דה בי.
אבל מצד שני אני אף פעם לא אכתוב להם שהם דוחים ומגעילים ואהרוס להם את הקריירה.
בכל אופן תודה שפתחת את הנושא כי עכשיו אני מרגישה יותר טוב עם עצמי:)
קומאווו
לדעתי זה אתגר לשחקנים להתנסות בכל מיני תפקידים, זה הופך אותם ליותר מקצוענים.
ומעניין גם להיות מודעים לסיבות לבחירה שלהם
תודה רבה על הכתבה הנפלאה!
העלאת המודעות לנושא בכל היבט שיהיה חשובה מאוד!
תודה אדוה על הכתבה המעניינת 🙏
לא ידעתי ש Heo Hyun Jun לא שיחק בעונה השנייה של עומס צבעים בגלל תגובות שנאה
עצוב לקרוא את זה..
נקווה שקוריאה תיפתח יותר לקבלה והכלה של כולם באשר הם 🙏
אני אישית חושבת שהדרמות בהחלט יכולות לתרום לכך 💜
תודה אדוה על הכתבה המרתקת שסיקרה באופן קליל אך מייצג את ההיבטים השונים של תעיית הBL בקוריאה.
נקווה שבעתיד הלא רחוק פני הדברים יהיו שונים, ולטובה…
וואי אני בשוק שבעומס צבעים בגלל התגובות שנאה הוא לא השתתף בעונה השניה:'(
תודה על הכתבה🙏
כתבה מאוד מעניינת רק חבל שיש אנשים שלא מערכים מה זה שחקן שרוצה רק להתפרנס זה לא משנה איזה דמות הוא ישחק, שחקן טוב זה שחקן טוב.
תודה אדוה על התרגום. בהחלט מעניין מאד לקרוא את זה. אני חושבת (מרגיש לי בפופיק, אין לי מידע אחר) שבדרום קוריאה זה בהחלט שונה מתאילנד וברור שמטיוואן. בכל מקום יהיו הומופובים והתנגדויות, וראינו מה קורה לאיידול/שחקן כשהוא מצהיר על נישואין איך המעריצים מתנגדים, אז בוודאי במשחק קווירי.
עצוב שזה כך ב 2023
בכל מקרה תודה על הבאת הכתבה והתרגום שלה עם כל הקישורים לדרמות השונות באתר. שאפו✌️
כתבה מאוד מעניינת, וממש עצוב ושאפו ענק לשחקנים אשר מסתכנים ומסכנים את הקריירה שלהם.
מזכיר לי קצת את היחס של ישראלים מסויימים לקהילת הלהטב.
אין להשוות יחס ישראלים לקהילה ליחס הקוראנים. אנחנו עם הרבה יותר פתוח לזה מאשר הקוריאנים…
תודה רב על התרגום
וזה כל כך לא אופר
הם בסך הכל האידולים שרוצים לתמוך או לשחק בסדרות ביאל
כל התגובות שינא שנתנו להם זה ממש לא מגיעה להם
וואו, איזו כתבה מרתקת!
תמיד טוב לפקוח עיניים למה שלא תמיד רואים. אולי חושבים שהתעשייה הזו היא קלילה אבל מסתתר המון קושי ואי קבלה.
תודה אדוה על שיקוף המציאות 💙💜
תודה.
ממש ככה. בדרמות הכל נראה מתוק ומקבל. אבל יש מציאות לא קלה בשטח
אדוה, תודה רבה על תרגום הכתבה. אני לא זוכרת שבישראל מישהו עשה סרט/סרטון משמעותי בנושא BL. ברגיל שחקנים מאד חוששים להיות מתוייגים לסוג אחד של שחקן כמו "מלך הקומדיות הרומנטיות" או "הפושע האכזרי" – אז ברור שלהיות משויך לקהילה הלהט"בית זה מפחיד איידול בתחילת הקריירה.
נכון. בד"כ גם איידולים הם חלק מלהקה, אז אפשר להבין את זה
שהם גם לא המחליטים הבלעדיים.
תודה לכם.כתבה מאלפת שופכת אור על הנעשה♥️
אכן, יש ייצוג לעוד כמה דברים שלא תמיד חושבים עליהם
תודה רבה על תרגום הכתבה!
היה תענוד לקרוא ולהחכים.
מלכה!
תודה מותק.
ותודה מיוחדת לך שהפנית את תשומת לבי אליה.